Het antwoord – Ann Warniers en Gilbert Vandevelde - artikel Ferm Magazine N°7 - 2018

28 Sep 2018

Werk je heel de dag aan je computer, ben je veel onderweg met de wagen, sta je vaak in de file, …? Het zijn belangrijke vragen als je een nieuwe bril wil aanschaffen. Want naast het montuur verdient de keuze van de glazen minstens evenveel aandacht. Ann Warniers en Gilbert Vandevelde van Optiek Jo Warniers delen vanuit hun expertise de belangrijkste wetenswaardigheden en tips.

Anns vader Jo Warniers startte vroeger onder de naam Lors Optical als glasfabrikant. Het is die gespecialiseerde technische kennis in combinatie met hun maatwerk die het grote verschil maakt tussen Optiek Jo Warniers en de traditionele ketens. “Wij starten steeds met een verkennend gesprek zodat we ons een goed beeld kunnen vormen van de leef- en werkomstandigheden waarin je je bril het meest zal dragen. Als erkend optometrist mogen we bovendien zichttesten uitvoeren, wat opnieuw bijdraagt tot een heel gericht advies over het geschikte type glas op maat van jouw behoeften..”

 

Tegen de vermoeidheid - computerglazen
Er zijn ontzettend veel types glazen. Gilbert: “Denk maar aan glazen met blauwfiltercoating, specifiek gemaakt voor wie meer dan vier uur per dag achter een beeldscherm zit. Deze filter beschermt je ogen tegen het schadelijk blauw licht van pc, tablet, smartphone, tv… Ben je beroepsmatig vaak onderweg met de auto? Dan zijn contrastverhogende glazen de meest veilige optie. Dankzij die glazen raken je ogen minder snel vermoeid én kan je altijd en overal alles glashelder zien, ongeacht de situatie, ook on het donker.”

Sportglazen
“Wie een impactsport beoefent, raden we voor de veiligheid polycarbonaat glazen aan én we hebben zelfs speciale glazen voor voor wielrenners, en beoefenaars van tennis, golf en snooker Bij die laatste zijn namelijk zowel de focusafstand tot de bal als de pupilafstand belangrijk. Verder maken we zwembrillen op maat. Die beschermen je ogen niet alleen tegen irritatie door zout en chloor; ze zorgen er ook voor dat je ogen in het water kunnen scherpstellen zodat je afstanden correct kan inschatten. Dat zijn allemaal zaken waarmee we rekening houden, want enkel zo komen we tot het ideale kijkcomfort en de beste kwaliteit.”

 

Brilglazen voor de bouw, industrie, landbouw
De keuze en het type glazen is heel ruim. Zo zijn er veiligheidsglazen, kraswerende glazen en verkleurende glazen.  Voor elke situatie bestaat er wel een geschikt glastype en een aangepast montuur. “Ook het aanbod zonnebeschermendeglazen is uiterst gevarieerd. Met de herfst voor de deur houden we bijvoorbeeld rekening met de sterke lichtreflectie en laagstaande zon. En zo zijn er ontzettend veel aspecten die meespelen in de keuze van het juiste glas.

Alle bovengenoemde glastypes bestaan zowel enkelvoudig als progressief (=ver & nabij).

Bovendien staat de technologie niet stil en is de nieuwe generatie glazen anders opgebouwd dan vroeger. De opbouw wordt namelijk bepaald in functie van het gebruik en rekening houdend met het verschil in sterkte tussen het linker- en rechteroog, wat resulteert in een comfortabeler zicht. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Voor vrijblijvend advies, kan je altijd bij ons terecht.” 

 

Nood aan glasadvies? Maak NU een afspraakVorige bericht Volgende bericht