Wassen zonder krassen - auto versus bril

16 Aug 2018

Je bril ziet meer af dan de carrosserie van je auto.

Dit omdat jouw bril continu onderhevig is aan de zuurtegraad van de huid, producten op het werk, detergenten, make-up, haarlak, oliën, zepen én zout van transpiratie, … dit leidt tot corrosie.

Een goed onderhoud van je bril zorgt ervoor dat de kwaliteit van het zicht behouden blijft en dat de bril een langere levensduur heeft.

In het artikel uit de Standaard van 13/07 ‘Veeg de spons niet langer over uw wagen’ bevestigt Michel Swinnen, specialist in het poetsen en blinken van wagens dat een microvezeldoek de beste tool is om je auto krasvrij te reinigen en dit geldt ook voor de glazen van je bril.

Een zeemvel of spons bevat geen enkele structuur. Hierdoor blijven stof- en vuilresten gewoon liggen, zelfs na het afspoelen. Wanneer je dan gaat wrijven ontstaan er bij elke beweging krasjes. Dit zie je vooral bij auto’s die in de zon staan. In het koetswerk komen er dan tal van cirkelvormige lijntjes aan het licht. Dit is net zo wanneer je kledingstukken gebruikt, of tissues om de glazen van je bril te reinigen. Ook de houtvezels die aanwezig zijn in keukenpapier kunnen krassen op uw brilglazen veroorzaken.

In dit zelfde artikel wordt ook verwezen naar het schadelijke effect van Dreft of andere detergenten. Deze producten bevatten doorgaans schadelijke stoffen die de natuurlijke beschermlaag aantasten. Het is een aanval op je auto en dit geldt dus ook voor de glazen van je bril.

Net zoals er voor je auto producten bestaan die een betere bescherming bieden tegen krassen of vuil, hebben wij ook in samenwerking met onze glasfabrikant aangepaste producten ontwikkeld die de levensduur van je brilglazen verlengen.

Wat heb je nodig voor een veilig onderhoud van je bril?

  • Reinigingsspray: vrij van detergenten, speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse reiniging van je bril.
  • Microvezeldoekje: met een absorberende structuur om je glazen krasvrij te poetsen.
  • Brillenbad + navulling: om vuilresten tussen uw glazen en de rand van het montuur te verwijderen.

 Lees onze onderhoudstipsVorige bericht Volgende bericht