Een goed onderhoud van je bril houdt de kwaliteit van je zicht én van je bril in stand.

04 Apr 2018

Neem daarom volgende veiligheidstips in acht:

Wist-je-dat-jes ...

  • Wist je dat haarlak, muggenspray, zonnecrème, make-up, zout-zeewater… stoffen bevatten die je bril aantasten? Reinig daarom dagelijks je bril (montuur + glazen) en berg hem steeds veilig op in een stevige etui
  • Wist je dat de meeste mensen wel dagelijks hun brilglazen poetsen en niet het montuur? Een goed onderhoud van je bril zorgt voor een beter zicht en een langere levensduur. Spoel daarom dagelijks je bril af met koel water.
  • Wist je dat de temperatuur in een geparkeerde auto snel hoog oploopt waardoor je montuur kan vervormen of de coating van de brilglazen kan lossen? Laat daarom nooit een bril of zonnebril achter in je auto, zelfs niet in het handschoenkastje.
  • Wist je dat je bril kan vervormen door hem veelvuldig in je haren te dragen of door hem slechts met één hand aan en uit te doen? Neem je bril steeds met beide handen vast en berg hem op in een stevige etui. Leg hem nooit neer op de bolle kant van de glazen.
  • Wist je dat je het brillenpoetsdoekje best niet wast met wasverzachter? Wasverzachter laat een wazige zweem na op de glazen van je bril. Een zacht wasmiddel volstaat.
  • Wist je dat je bril meer afziet dan de carrosserie van je auto? Jouw bril is continu onderhevig aan de zuurtegraad van je huid, cosmetica, detergenten, dampen, spuitbussen,, transpiratie,… => spoel daarom je bril dagelijks af met koel water
  • Wist je dat ook vochtige poetsdoekjes schadelijk kunnen zijn voor jouw bril en/of glazen? Optiek Jo Warniers ontwikkelde in samenwerking met een glasfabrikant aangepaste reinigingsspray zonder schadelijke stoffen. Door het gebruik van deze reinigingsspray garanderen wij een langere levensduur van je glazen.
  • Wist je dat er ook een bad voor jouw bril bestaat? Een brillenbad is een koker met speciale vloeistof waarin je jouw bril een grondige reinigingsbeurt geeft in een handomdraai. Zo wordt ook het vuil tussen de rand van de glazen en het montuur weggespoeld.
  • Wist je dat keukenrol houtvezels bevat waardoor er krasjes kunnen ontstaan op je brilglazen bij het reinigen? Gebruik daarom steeds een zuiver en vetvrij microvezeldoekje.
  • Wist je dat een reservebril in de auto verplicht is in verschillende Europese landen? Dit is o.a. het geval in Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

* Monturen uit exclusieve materialen zoals hout, buffelhoorn & leder vereisen een specifieke behandeling. Een brillenbad is in deze gevallen niet aan te raden. Onze adviseurs zullen u steeds de gepaste uitleg geven tijdens de aankoop van uw bril. Uiteraard kan u ook nadien steeds bij ons terecht met specifieke vragen hieromtrent. 

TIP: Brillenbad + speciaalreiniger + brillenbad-microvezeldoek

Meer info over dit product

Bekijk alle onderhoudsproductenVorige bericht Volgende bericht